KADETSKA LIGA VOJVODINA TABELA POSLE 5 KOLA - RASPORED FK RADNIČKI ZA VIKEND!!! - REZULTATI FK RADNIČKI!!! - RADNIČKI-INĐIJA=6 : 3 - RADNIČKI-INĐIJA SREDA 20.09.2017 U 16h - REZULTATI I TABELA PIONIRI!!! - REZULTATI I TABELA OMLADINCI!!! - RASPORED FK RADNIČKI ZA VIKEND!!! - MATANOVIĆ NA KLUPI ŠIĐANA!!! - REZULTATI RADNIČKOG

ISTORIJAT

 

Prema svim dostupnim podacima Fudbalski klub Radnički iz Šida osnovan je 1928.godine. Među osnivačima kluba su bili: Nikola Vlaški, Svetislav Stepančević, Dušan Trifić, Anton Jurišić, Đurđina Nađ, Ilija Laboš i dr.. U periodu između dva svetska rata Radnički nije nastupao u redovnom sistemu takmičenja ali je tokom cele godine odigravao prijateljske utakmice u učestvovao na brojnim turnirima u okolnim gradovima (Sremska Mitrovica, Ruma, Ilok).

U to vreme pored Radničkog u Šidu je postojao još jedan Fudbalski klub FK Fruškogorac- Šid (osnovan 1910) Često su ova dva kluba odigravali međusobne utakmice a nakon Drugog svetskog rata Radnički je se uključio u redovna takmičenja. Najpre u zonskom takmičenju a potom u Sremskoj ligi u kojoj će između 50-tih i 60-tih godina provesti  najviše vremena. Potom je FK Radnički Šid uspeo da se u sezoni 1965-66 plasira u Vojvođansku ligu što je do tada bio najveći takmičarski uspeh kluba. Potom je niz godina proveo u N-S zoni.

Najveći takmičarski uspeh kluba je plasman u Treću fudbalsku ligu SRJ u sezoni 1995/96 i plasman u šesnaestinufinala Kupa 1959 godine ( protiv Ofk Beograda). U poslednje dve decenije FK Radnički je u nekoliko mahova takođe sa veikim uspehom igrao u srpskoj ligi grupa Vojvodina gde se i sada nalazi.

Najbolji igrači: Prema opštim ocenama najbolji igrači Radničkog u njegovoj istoriji su bili: Stevan Jovičić Tapalo, Željko Nikšić i Zoran Mijucić.

Najbolji strelci: Nikola Banjanin, Branko Dugošija i Milomir Uglješić.

Stadion Radničkog je kapaciteta 1500 mesta za sedenje i oko 2000 stajanja. Trenutno je u rekonstrukciji i kada bude završen biće jedan od najlepših i najfunkcionalnijih fudbalskih stadionu u Sremu i Vojvodini.

Omladinska škola. U okviru kluba deluje nekoliko selekcija sa kojima rade licencirani fudbalski treneri. U ovom trenutku Omladinska škola FK Radnički Šid okuplja preko 120 najmlađih fudbalera.

Boja kluba je crveno bela.